Showkorps Jong-Juliana


Showkorps Jong-Juliana is een club van enthousiaste jongens en meiden vanaf ca. 7 tot en met 15 jaar die we op een leuke manier met muziek kennis laten maken. Het korps is in oktober 1995 opgericht, vooral om het seniorkorps van jonge aanwas te kunnen blijven voorzien. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Lid worden kan al vanaf 6 jaar, je begint dan in de blokfluitgroep, of wellicht, na overleg met de docent, gelijk op het instrument van je keuze. De blokfluitlessen vinden plaats op zaterdag, in overleg in de ochtend of vroeg in de middag. Ook de dwarsfluitlessen worden gegeven op zaterdag.

De lessen voor saxofoon worden op maandagmiddag na schooltijd gegeven. Vroeg in de avond op maandag, beginnen de lessen op trompet, bariton en schuiftrombone.

De leerlingen van het slagwerk krijgen op woensdagavond vanaf 18:00 uur les. Alle muzieklessen vinden plaats in ons eigen gebouw, ‘Ons Gebouw’ en worden gegeven door professionele docenten. Je kunt ook examens doen op je instrument en muziekdiploma’s (A, B, C en D) behalen.

Gemiddeld kun je na ongeveer anderhalf jaar privé lessen mee gaan doen met de groepsrepetities op de dinsdagavond. Een en ander hangt een beetje af van hoeveel je thuis repeteert. De repetitie begint om 19:00 uur en duurt drie kwartier. Ook deze staan onder leiding van een professional. Op de vrijdagavond oefenen we onze show, dit doen we bij goed weer op een buitenlocatie, anders in ‘Ons Gebouw’ of in de sporthal. De muziek die we spelen is een mix van populaire filmmuziek, Disney tunes, bekende liedjes en nog veel meer.

Als het goed gaat op de repetities wordt er gekeken wanneer je mee de straat mee op kan met het korps. Het uniform bestaat uit een blauwe broek met rode bies, een blouson er overheen in de kleuren rood/blauw. Op het hoofd draagt men een witte hoed. Het uniform is gemaakt in de zelfde kleuren als van het Showkorps Juliana.

In het jaar dat je 14 jaar wordt begint je ‘stage-jaar’ bij Showkorps Juliana. Zo kun je een jaar lang wennen aan het ‘grote’ korps, de muziek en show leren en je muzikale carrière hier voortzetten. In het jaar dat je dan 15 jaar wordt mag je op Koningsdag voor het eerst met Juliana optreden. Vanaf dan ben je ‘senior-lid’.

De repetities van Showkorps Juliana vinden plaats op dinsdagavond (blazers), woensdagavond (slagwerk) en op vrijdagavond (gezamenlijk & show).

Met Showkorps Juliana treedt je dan regelmatig op in binnen- en buitenland, optredens in België, Frankrijk en Duitsland staan dan op de agenda.

We zetten de voordelen van Showkorps Jong Juliana nog even op een rijtje;

  • Je leert bij ons noten lezen en samen muziek maken
  • Je kan al vanaf 6 jaar starten in de blokfluitgroep en nog even nadenken over je definitieve instrument
  • Je kunt kiezen uit verschillende instrumenten; trompet, dwarsfluit, saxofoon, bariton, trombone en trom
  • Het instrument van je keuze krijg je van ons in bruikleen
  • De muzieklessen vinden plaats in ons eigen verenigingsgebouw, ‘Ons Gebouw’
  • Regelmatig maken we tijd vrij voor leuke activiteiten met elkaar
  • Ook Jong-Juliana treedt regelmatig op; taptoes, intochten van Sinterklaas en avond4daagse en div optochten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Showkorps Jong-Juliana? Like dan onze speciale Jong-Juliana Facebookpagina.