Blokfluitgroep

Graag willen wij ons even aan je voorstellen. Wij zijn Showkorps ‘Jong Juliana’ uit ’s-Gravendeel.

Een showkorps?? Wat is dat denk je vast. Dat zullen we je even uitleggen.

Ons showkorps is een groep enthousiaste jongens en meiden tussen de 6 en 14 jaar die het leuk vinden om samen muziek te maken. Tijdens het spelen van de muziek lopen we tegelijkertijd verschillende figuren en dat is dus de show.
Op de leeftijd van 15 jaar stroom je door naar het ‘grote’ korps, Showkorps ‘Juliana’, dat ken je vast wel van optredens tijdens de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en op Koninginnedag.

Wij zoeken nu nieuwe leden die met ons mee willen doen!

Je kunt bij ons kiezen uit verschillende instrumenten, bijvoorbeeld; trompet, trom, dwarsfluit, saxofoon, bariton en schuiftrombone.

Maar iets nieuws bij Showkorps ‘Jong Juliana’ is de blokfluitgroep, die we na de vakantie in september begonnen zijn. We gaan werken volgens de ‘Tom Stone in Concert’ methode.

Dit is een programma van Marjo van der Locht. Zij werkt al jaren als docent blokfluit en als dirigent van diverse jeugdorkesten. Zo kwam ze op het idee om 15 liedjes uit deze methode te laten bewerken voor blokfluit met orkestbegeleiding.
Het is leuk om te zien en te horen hoe met dit werk kinderen die nog maar pas les hebben tijdens een optreden van Showkorps ‘Jong Juliana’ al mee kunnen doen en in de spotlights staan. Maar ook als je al (een beetje) kan blokfluiten ben je van harte welkom.

De lessen worden ingedeeld aan de hand van het niveau van de leerlingen en worden in groepjes van ca. drie leerlingen gegeven.
De lerares, Renate Hooyer-Poortvliet, die de blokfluitlessen zal gaan geven, ken je misschien nog wel van basisschool ‘de Bouwsteen’ in ‘s-Gravendeel.

Vind je na een tijdje de blokfluitlessen niet meer zo leuk, dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een ander instrument. De grepen op een saxofoon en dwarsfluit zijn namelijk dezelfde als die op een blokfluit, dus die hoef je dan niet meer te leren! Maar wil je liever trompet, bariton, schuiftrombone of trom spelen, kan dat natuurlijk ook. Deze instrumenten krijg je van ons in bruikleen.

Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker!

De kosten voor de blokfluitlessen bedragen € 22,00 per maand. Heb je zelf een blokfluit is dit prima, maar er is ook een mogelijkheid om deze voor een klein bedrag bij ons aan te schaffen. Voor € 25 krijg je van ons een Aura-blokfluit. Dit is een kwalitatief goed instrument.
De lessen worden gehouden op zaterdagochtend/middag in ‘Ons Gebouw’, Roodenburg Vermaatstraat 21 in ’s-Gravendeel.

Als leden van Showkorps ‘Jong Juliana’ doen we uiteraard nog meer leuke dingen met elkaar. Zo houden we bijvoorbeeld regelmatig een filmavond of een gezellige avond in Ons Gebouw, en zijn we pas wezen bowlen en glow-golfen en naar Volendam, Giethoorn en het strand geweest.

Kortom; Showkorps ‘Jong Juliana’: daar zit muziek in en het is bere-gezellig!!

Heb je geen zin in blokfluitles, omdat je gelijk een instrument van je keuze wil leren bespelen, kan dat natuurlijk ook!
Kom ook eens kijken op de repetitie van Showkorps ‘Jong Juliana’ op dinsdagavond van 19:00 uur tot 19:45 uur in ‘Ons Gebouw’.

Om jezelf aan te melden of voor meer informatie kan je altijd vrijblijvend bellen met Els van der Stel, telefoon 078 6734929 of Anneke van der Kolk, telefoon 078 6734828.

Graag tot ziens bij Showkorps ‘Jong Juliana’